Tarihçe

24.12.2021 543

Okulun Amacı:

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen;

a)Orta Öğretim düzeyinde bir genel kültür vermek, kişi ve toplum sorunlarını tanıtma, çözüm arama, yurdumuzun ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini vermek,

b)Öğrencileri ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hem de yükseköğretime ya da iş alanlarına hazırlamak,

c)İş ve hizmet alanlarının ihtiyacı olan orta düzeyde teknik insan gücünü yetiştirmek,

d)Çevrenin eğitim ve öğretim düzeyini karşılamak, okulda yapılan mesleki eğitimini iş ve meslek hayatının gerektirdiği koşullarda gerçekleştirmek, gerektiğinde bazı derslerin endüstri, iş ce hizmet kurumlarında yapılmasını sağlamak ve çevre okul işbirliğini kurmaktır.

 

Okula özel bir isim veriliş amacı:

Kurumun adını nereden aldığı: 22 Ekim 1975 tarihinde ASALA mensubu üç silahlı Ermeni teröristi tarafından Viyana Büyükelçisi görevindeyken, makam odasında uğradığı silahlı saldırı sonucunda, şehit edilen Daniş Tunalıgil, teröre kurban giden ilk Türk Büyükelçisidir. Tam adı Hüseyin Daniş Tunalıgil'dir.  Okulumuz bulunduğu Saray Mahallesinde 1915 yılında doğan diplomatımızdan ismini alarak Şehit Büyükelçi Daniş Tunalıgil Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adını almıştır. MEB'in 81 ile gönderdiği genelgeye göre 652 sayılı ve 14.03.2014 tarihli Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat ve görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin yürürlüğe girmesiyle okulumuzun ismini 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı itibari ile Şehit Büyükelçi Daniş Tunalıgil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

 

Okulun Tarihçesi:

Okulumuz 2008-2009 eğitim-öğretim yılında açılmıştır. İlk sene endüstri meslek lisesinde Elektrik Bölümü, Makine bölümü ve Bilişim Teknolojileri bölümü olmak üzere 3 bölüme öğrenci kaydı yapılmıştır. Şu an Bilişim Teknolojileri alanında: Yazılım Geliştirme, Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik dalları, Elektrik – Elektronik Teknolojisi alanında: Endüstriyel Bakım Onarım, Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı dalları ve Makine Teknolojisi alanında: Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC), Makine Bakım Onarım ve Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı alanları faaliyete devam etmektedir.

2008-Mevcut binaya taşınma

2011-Çok amaçlı salonun yapılması

2011-Okul bahçesinde ağaçlandırma çalışması

2012-Bahçe duvarı korkuluklarının yükseltilmesi

2013-Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanının okul binasına taşınması

2014-Markizin yıkılarak ön cephenin düzenlenmesi

2015-Ocak ayı okul iç cephesinin boyanması

2015-Ocak ayı fizik laboratuvarının yeniden düzenlenmesi

2015-Ocak ayı okul kantininin giriş kısmına alınması

2018-Okulun dış cephe kaplamasının yapılması

2018-Asansör bakımının yapılması

2019-Okul Kütüphanemizin açılışı

2020- Okul Turnike Sisteminin yapılması

13 Aralık 2019'da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arşivleme bölümü Bilgi ve Belge Yönetimi Topluluğu ve Şehit Kütüphaneleri topluluğunun işbirliği ile, Şehit Bomba İmha Uzmanı Polis Memuru Ahmet ÇAM ve Şehit Uzman Jandarma Çavuş Emre TUNCA adına okulumuzda 'Şehitler Kütüphanesi' açılışı yapılmıştır. Resim öğretmenimiz Elif ÖZGÜR KALYONCU ve öğrencilerimiz, kütüphane koridorlarını değerler eğitimi kavramlarıyla süslemişlerdir. Ayrıca öğrencilerimiz için satranç köşesi oluşturulmuştur.