SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

30.03.2022 1938

ÖĞRETMEN, TOPLUMUN TAMAMINDAN SORUMLU EN KRİTİK MESLEK GRUBUDUR.

Okulumuz öğrencilerinin sosyo-ekonomik durumları göz önünde bulundurulduğunda; bir çoğunun ekonomik ve sosyal anlamda desteğe ihtiyaçları bulunmaktadır. Okulumuz idarecileri ve öğretmenleri, okulumuzda eğitim-öğretim görmekte olan öğrencilerimizle bir aile olarak önemli bir şekilde iletişim içerisindedirler. Bu iletişimin güçlü olması; hem öğrencilerimizin hayatlarına ortak olmamızı sağlamakta hem de ebeveynlerinin problemlerini çözme noktasında; elimizden geldiğince onlara destek olarak, öğrencilerimizin daha rahat bir ortamda yetişmeleri konusunda katkı sağlamaktadır.

Öğrencilerimiz okulumuza ilk kayıt yaptırdıkları andan itibaren; aile statüleri, sosyal statüleri, ekonomik statüleri ile ilgili olarak; hem idarecilerimiz, hem Psikolojik ve Rehberlik Birimi öğretmenimiz Mesut ATASOY ,hem de öğrencimizin eğitim göreceği sınıfın Rehber öğretmeni tarafından güçlü bir iletişimle takip edilmektedirler. Eğitimin en önemli öğesinin "GÜÇLÜ İLETİŞİM" olduğunun bilincinde olarak; öğrencilerimizle derse giren branş öğretmenlerimiz ve atelyelerde derslerini yürütmekte olan meslek dersi öğretmenlerimiz, aramızda edinilen bilgileri paylaşmaktayız.

Bu amaçla öğretim yılı başından itibaren ;hazırlanan listemizde özellikle ekonomik anlamda desteğe ihtiyacı olan ailelerimizi belirlemekteyiz. Hem ekonomik anlamda destek olmaya çalışmakta , hem de aileleri ile kurduğumuz iletişim sayesinde , öğrencilerimizin durumları hakkında bilgi edinmekteyiz. Bu amaçla okulumuzun her sınıfından seçmiş olduğumuz Onur Kurulunda görev yapmakta olan ve Sınıf Başkanı olarak görevlendirilmiş öğrencilerimizle, periyodik olarak toplantılar yapılmakta ve bu toplantılardan elde edilen veriler ışığında eylem planımız hazırlanmaktadır. Bu toplantılara ek olarak okulumuz whatsupp grubunda ve yüz yüze iletişim kanalı ile sınıf rehber öğretmenlerimizle de iş birliği yapılmaktadır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğretmenimiz Mesut ATASOY 'un oluşturduğu ihtiyaç analizlerinden de faydalanılmakta ve uzmanımızın bu konudaki fikirlerinden yararlanılmaktadır. Bu noktada ihtiyaç analizini sağlıklı bir şekilde yürütebilmek amacıyla; tüm okul toplumu ile güçlü bir iletişim içinde bulunulmuştur. Listelerimiz oluşturulduktan sonra ,ilk olarak mevcut kaynaklarımız değerlendirilmiştir. Sonrasında da yeni kaynak arayışına girilmiştir. Bu amaçla Ankara Çay yolu Özel Beştepe koleji Projeler Koordinatörlüğü ile iletişime geçilmiştir. Okullarında yapmış oldukları "Yılbaşı Ağacından Sen de Bir Dilek Kap, Bir Dileği Gerçek Yap!" Kampanyası ile okullarında yapmış oldukları etkinlikle, bizim önceden iletmiş olduğumuz ihtiyaç listesini okullarında diktikleri yılbaşı ağacına tek tek dilek olarak asmışlar ve okul öğrencileri ile paylaşmışlardır. Özel Beştepe kolejinde aynı zamanda eş zamanlı olarak; kıyafet toplama kampanyası başlatılmıştır. Yapılan etkinlik ve gerçekleştirilen kampanya ile elde edilen ürünler okulumuza ulaştırılmış ve ilk olarak direkt şahıs olarak belirlenen öğrencilerimize yılbaşı hediyeleri tamamiyle gizli bir iletişim kanalıyla verilmiştir. Bu noktada öğrencilerimizin bulunduğu gelişim dönemi özellikleri dikkate alınarak , psikolojik açıdan da olumsuz etkilenmemelerine dikkat edilmesi hedeflenmiştir.

Kampanya kanalı ile okullarında toplanan ürünler ise gizli iletişim kanalı dikkate alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Biz toplumun en önemli mesleğini icra etmenin bilincinde olarak; okul toplumumuzda yer alan ,hatta okul toplumumuz dışında yer alan her vatandaşımıza destek olma misyonunu Şehit Büyükelçi Ailesi olarak taşımaktayız.

                                                                                                                                             Saygılarımızla

 

30-03-202230-03-2022